Klanten nemen goedkopere abonnementen bij Vodafone

Klanten van Vodafone namen deze winter gemiddeld goedkopere abonnementen af dan in de periode ervoor. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de provider. Ook het aantal abonnees nam licht af, zo staat in de cijfers. Het aantal abonnees nam af met 5000, zo staat in de kwartaalcijfers die Vodafone online heeft gezet. Het aantal klanten komt uit rond vijf miljoen, waarvan meer dan driekwart een abonnement heeft. De rest gebruikt prepaid.

Klanten betalen steeds minder aan Vodafone voor een abonnement. Gemiddeld betaalde een Vodafone-klant afgelopen maanden 30,50 euro, waar dat in dezelfde periode vorig jaar 32,70 euro was. Dat is een daling van 6,7 procent. Prepaid-klanten betaalden wel steeds meer. Waar dat vorig jaar gemiddeld 3,60 euro was, is dat nu 4,10 euro. Dit komt doordat steeds meer klanten een goedkoper abonnement hebben.

De hoeveelheid gebruikte data in de wintermaanden viel 37 procent hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van eind 2015 daalde het aantal verbruikte terabytes met 0,6 procent. Ongeveer twee miljoen klanten kunnen 4g-gebruiken, omdat ze zowel een abonnement als toestel hebben die geschikt zijn voor 4g, zegt Vodafone.

Bron: www.tweakers.nl



« Vorige pagina