Ziggo: alle klanten vier huurdecoders of CI+ modules per abonnement

Ziggo trekt hiermee de voorwaarden voor alle klanten gelijk. Het kabelbedrijf had na de fusie met UPC ongelijkheid in het aantal decoders of CI+ modules die aan een tv-abonnement gekoppeld konden worden. In het voormalig Ziggo verzorgingsgebied waren dat er vier, in het voormalig UPC-verzorgingsgebied was dit voorheen maximaal twee. Ziggo trekt dit nu voor alle klanten gelijk naar maximaal vier.

Ziggo trekt voorwaarden klanten gelijk
Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar bevestigt tegen Totaal TV de verruiming van de kijkmogelijkheden in oud UPC-gebied. “Sinds kort hebben we voor alle Ziggo-klanten de voorwaarden gelijk getrokken voor het aantal extra middelen die een klant kan huren. In het huurmodel is er naast de standaardapparatuur – meestal een Horizon TV mediabox – de mogelijkheid om extra boxen te huren”, aldus van Doeselaar. De huurcombinatie van extra boxen bestaat uit twee settopboxen, twee CI+ modules of een settopbox en een CI+ module. Omdat aan de Horizon TV mediabox een Horizon Extra TV box gekoppeld kan worden, komt het maximaal aantal te gebruiken boxen op vier uit.

Kleine uitzondering oud Ziggo gebied
Er is volgens Van Doeselaar nog wel een uitzondering. “Voor klanten die nog eigen apparatuur hebben, is er een maximum van vijf smartcards. Een Horizon Extra `TV box geldt dan ook als smartcard.” De uitzondering geldt feitelijk alleen voor Ziggo-klanten met een oude abonnementsvorm die voor de fusie met UPC al klant bij het zelfstandige kabelbedrijf Ziggo waren.

Bron: www.tvtotaal.nl



« Vorige pagina