Ziggo mobiel gaat mogelijk ook smartphones aanbieden

Ziggo blijkt intern te testen met de verkoop van smartphones bij mobiele abonnementen. Werknemers van Ziggo kunnen nu al gebruik maken van het aanbod.
Uit uitgelekte informatie van de intranetsite van Ziggo blijkt dat de provider momenteel test met het aanbieden van smartphones bij mobiele abonnementen, zo meldt Tweakers. De kabelaar is al enkele jaren actief op de mobiele markt en biedt sim-only abonnementen aan op het netwerk van Vodafone. Alleen bestaande Ziggo klanten kunnen gebruik maken van de mobiele abonnementen van Ziggo.

Naast mobiele abonnementen gaat Ziggo mogelijk in de toekomst ook smartphones bij abonnementen aanbieden. Intern wordt hier momenteel mee getest. Werknemers van Ziggo hebben de mogelijkheid om bij een Ziggo Mobiel abonnement ook een smartphone af te nemen. Uit de pilot moet blijken of Ziggo deze mogelijkheid uiteindelijk aan alle klanten gaat aanbieden.

De pilot met het aanbieden van smartphones bij een Ziggo Mobiel abonnement is opgestart los van het feit dat Ziggo en Vodafone momenteel bezig zijn met de oprichting van een joint venture in Nederland. Eerder dit jaar maakte beide bedrijven bekend de intentie te hebben om in de toekomst samen verder te gaan. Deze samenvoeging van activiteiten moet nog goedgekeurd worden door de autoriteiten. Tot die tijd opereren beide bedrijven los van elkaar, bepalen hun eigen strategie en ontwikkelen hun eigen producten

Klanten van Ziggo die al televisie, internet en/of vaste telefonie van Ziggo afnemen, kunnen via Ziggo ook een abonnement afsuiten op Ziggo Mobiel. Op dit moment biedt Ziggo Mobiel vier verschillende abonnementen aan:

Abonnementen bij Ziggo Mobiel kunnen maandelijks opgezegd worden. Daarnaast biedt Ziggo Mobiel als één van de weinige aanbieders in Nederland een familie abonnement (het Ziggo Mobiel Familie 4G abonnement). Dit abonnement is ideaal voor gezinnen. Aan dit abonnement kunnen maximaal vijf simkaarten gekoppeld worden. Alle vijf de aansluitingen delen de databundel van 8.000 MB en kunnen onbeperkt bellen en SMS'en. Standaard levert Ziggo bij het Ziggo Mobiel Familie 4G abonnement twee simkaarten mee. Voor iedere extra simkaart moet 10 euro per maand betaald worden.

4G toegang
Ziggo Mobiel is ook één van de weinige mobiele aanbieders op het Vodafone netwerk die haar klanten toegang geeft tot het 4G netwerk van Vodafone. Bij drie van de vier abonnementen is toegang tot het 4G netwerk van Vodafone standaard.

Onbeperkt SMS en bellen vanuit de bundel in andere EU landen
Ook voor mensen die regelmatig naar het buitenland gaan, is Ziggo Mobiel een aantrekkelijke provider. Vanuit andere EU landen kunnen klanten van Ziggo Mobiel namelijk onbeperkt SMS'en en gaat telefoonverkeer uit de belbundel. Bij de twee duurste abonnementen betekent dit dus dat ook vanuit andere EU landen onbeperkt gebeld kan worden naar Nederland.

Bron: www.gsmhelpdesk.nl



« Vorige pagina