iOS7

iOS7

Het besturingssysteem iOS 7, de nieuwste versie van de iPhone-software, is vrijgegeven. Apple CEO Tim Cook noemde iOS 7 tijdens de aankondiging 'de grootste verandering sinds de introductie van de iPhone vijf jaar geleden'. Een gids voor iPhone-, iPod- en iPad-gebruikers:

De meest in het oog springende wijziging van het nieuwe besturingssysteem is het nieuwe uiterlijk: veel elementen zijn simpeler geworden en de kleuren zijn aangepast.

Naast de strakke icoontjes en lichte elementen is verder het 3D-element direct in het oog springend. Apple noemt de techniek parallax en zorgt ervoor dat de gebruiker de illusie krijgt dat hij diepte ziet in het systeem.

Het toegangsscherm is vernieuwd en toont meer informatie, het berichtencentrum heeft meer notificaties, en toont voortaan verkeersinformatie en reistijden. In het notificatiecentrum zijn nu drie tabs, waaronder een met een overzicht van de dag, inclusief het weer en agenda-items. De gebruiker kan een nieuw menu oproepen door op het scherm van onder naar boven te vegen. Via het Control Center kunnen handelingen worden verricht zoals het uitschakelen van Bluetooth.

Ook internetbrowser Safari heeft een update gekregen. De browser heeft een nieuw uiterlijk en het is nu mogelijk om een onbeperkte hoeveelheid tabbladen open te hebben. Het navigeren tussen tabs verandert ook.

De App Store krijgt een verlanglijst voor apps. Apps kunnen nu automatisch worden geüpdate. Per app kan het dataverbruik worden bekeken. Apps die te veel data verbruiken kunnen hier geblokkeerd worden.

Meer verbeteringen: De Camera-app krijgt fotofilters en de galerie krijgt meer slimme sorteermogelijkheden. Anti-diefstalfuncties voorkomen dat een gestolen iPhone weer geactiveerd kan worden. Apple Maps is verbeterd. Via AirDrop kunnen makkelijker bestanden worden uitgewisseld. Contacten uit het adresboek kunnen worden geblokkeerd.

De office-apps iPhoto, iMovie en iWork zullen gratis worden verspreid bij elk nieuw iOS-apparaat.

Een van de grootste nieuwe functionaliteit in iOS 7, iTunes Radio, is voor Nederlanders voorlopig niet te gebruiken. Alleen Amerikanen krijgen de dienst in eerste instantie. Mobiel internet betreft het gebruik van internet met behulp van een mobiel apparaat (een handheld device met een gewicht van minder dan een ons tot een paar ons, of een groter apparaat met een gewicht tot een paar kilogram), zoals een daarvoor geschikte mobiele telefoon, smartphone, personal digital assistant, pocket-pc, laptop of netbook, via een draadloos netwerk dat min of meer overal beschikbaar is, in tegenstelling tot WiFi, dat plaatselijk werkt.

Ik wil aanbiedingen zien

Contractstatus biedt een grote hoeveelheid prijsvergelijkingen aan, zodat er altijd een type abonnement tussen zit dat bij jou past. Wij bieden jou de mogelijkheid om prijzen te vergelijken voor Energie, Internet, bellen en TV, Mobiele Telefoons, Tijdschriften, Dagbladen en Verzekeringen te vergelijken.


Benieuwd hoe je geld kan besparen?

Beheer overzicht voor snel inzicht in al jouw abonnementen | Contractstatus.nl

Beheer overzicht

Beheer al jouw abonnementen eenvoudig online met onze handige beheer overzichten. Hierdoor krijg jij jouw administratie volledig op orde en heb je bovendien een compleet inzicht in jouw vaste kosten en zie je snel waar jij op kan besparen.

Nu aanmelden Meer informatie

Tijdsindicatie

De tijdsindicatie balk geeft in procenten weer hoe ver de contractstermijn is verstreken. Hieruit kan je in één oogopslag aflezen of jouw abonnement binnenkort afloopt en of je opzoek kan naar een ander abonnement.

Tijdsindicatie verloop abonnement | Contractstatus.nl
Opzeg herinnering email voor afloopt van abonnement | Contractstatus.nl

Herinneringen

Alleen bij Premium of Pro

Om te voorkomen dat jij onnodig kosten betaald voor een abonnement dat je eigenlijk had willen stopzetten, kan je eenvoudig een herinnering instellen voor de afloop van jouw abonnementen. Hierdoor krijg je ruim op tijd een email dat jouw abonnement bijna afloopt en heb jij de tijd om te beslissen of je verder wilt gaan met dit abonnement.

Financieel Overzicht

Alleen bij Premium of Pro

Een online overzicht van al jouw abonnementen is al handig, maar het financiele overzicht geeft een grafisch beeld van jouw kostenverdeling. Hierdoor kan jij goed zien welk abonnement het grootste aandeel heeft in jouw vaste maandlasten.

Financieel overzicht abonnementen | Contractstatus.nl
Handige standaard opzegbrieven | Contractstatus.nl

Opzeggen

Alleen bij Premium of Pro

Opzeggen vanuit jouw beheer overzicht kan heel eenvoudig met onze handige opzegbrieven. Jouw gegevens zijn automatisch ingevuld in de opzegbrief en jij hoeft alleen nog maar de brief op te sturen. Wil je liever dat wij de brief voor je opsturen? Dat kan ook, met onze verzorgde opzegservice.

Prijsvergelijken

Alleen bij Premium of Pro

Door abonnementen goed met elkaar te vergelijken en te bekijken wat je wel en wat je niet nodig hebt binnen een abonnement, kan je vele euro's per maand besparen. Met onze prijsvergelijkers kan jij direct bekijken wat de beste aanbieding is voor jou. Er is altijd wel een abonnement dat bij jou past.

Prijsvergelijkers voor alle type abonnementen | Contractstatus.nl
Abonnement aanbiedingen op maat | Contractstatus.nl

Advies op maat

Alleen bij Premium of PRO

Als jij wel wat hulp kan gebruiken bij het uitzoeken van het beste abonnement en daar ook vele euro's mee wilt besparen, dan kunnen wij jou helpen door advies op maat te geven. Dit houdt in dat wij contact met jou opnemen als jouw abonnement bijna afloopt en een voorstel doen voor een goede aanbieding.Nu aanmelden