Mobiel internet

Mobiel internet

Mobiel internet betreft het gebruik van internet met behulp van een mobiel apparaat (een handheld device met een gewicht van minder dan een ons tot een paar ons, of een groter apparaat met een gewicht tot een paar kilogram), zoals een daarvoor geschikte mobiele telefoon, smartphone, personal digital assistant, pocket-pc, laptop of netbook, via een draadloos netwerk dat min of meer overal beschikbaar is, in tegenstelling tot WiFi, dat plaatselijk werkt.

Tariefsystemen abonnement:
 • Vast bedrag per maand, ongeacht hoe veel data er wordt verbruikt.
 • Vast bedrag per maand. Gebruik je meer dan een bepaald aantal MB dan wordt de snelheid (vooral de downloadsnelheid) verminderd.
 • Vast aantal MB per maand. Ga je over je limiet heen, dan betaal je veel meer per MB (10 tot 100 keer zoveel).
 • Betaling per MB - net als bij het overschrijden van de bundel in verhouding zeer kostbaar, dus alleen voordeliger bij een zeer klein verbruik.


 • Voor een mobiele telefoon is een abonnement voor onbeperkt gebruik vaak goedkoper dan voor een laptop, of voor een desktop; een voorwaarde is daarbij dan ook dat de telefoon niet wordt gebruikt om een laptop of desktop internettoegang te geven (tethering).

  Een abonnement voor onbeperkt gebruik heeft vaak ook een fair use restrictie.

  Een data-only abonnement is een mobiel abonnement met alleen een data-bundel, dus zonder belminuten of sms'jes.

  Tenzij men een abonnement heeft voor onbeperkt of ruim voldoende gebruik voor een vaste prijs is het voordelig om steeds over te schakelen op WiFi waar dat gratis beschikbaar is. Daar staat vaak wel enig ongemak tegenover, zoals het steeds accepteren van de gebruiksvoorwaarden. (Ook los van het kostenaspect kan overschakelen op WiFi de moeite waard zijn, namelijk als het in een bepaald geval sneller is.)

  Ik wil aanbiedingen zien

  Contractstatus biedt een grote hoeveelheid prijsvergelijkingen aan, zodat er altijd een type abonnement tussen zit dat bij jou past. Wij bieden jou de mogelijkheid om prijzen te vergelijken voor Energie, Internet, bellen en TV, Mobiele Telefoons, Tijdschriften, Dagbladen en Verzekeringen te vergelijken.


  Benieuwd hoe je geld kan besparen?

  Beheer overzicht voor snel inzicht in al jouw abonnementen | Contractstatus.nl

  Beheer overzicht

  Beheer al jouw abonnementen eenvoudig online met onze handige beheer overzichten. Hierdoor krijg jij jouw administratie volledig op orde en heb je bovendien een compleet inzicht in jouw vaste kosten en zie je snel waar jij op kan besparen.

  Nu aanmelden Meer informatie

  Tijdsindicatie

  De tijdsindicatie balk geeft in procenten weer hoe ver de contractstermijn is verstreken. Hieruit kan je in één oogopslag aflezen of jouw abonnement binnenkort afloopt en of je opzoek kan naar een ander abonnement.

  Tijdsindicatie verloop abonnement | Contractstatus.nl
  Opzeg herinnering email voor afloopt van abonnement | Contractstatus.nl

  Herinneringen

  Alleen bij Premium of Pro

  Om te voorkomen dat jij onnodig kosten betaald voor een abonnement dat je eigenlijk had willen stopzetten, kan je eenvoudig een herinnering instellen voor de afloop van jouw abonnementen. Hierdoor krijg je ruim op tijd een email dat jouw abonnement bijna afloopt en heb jij de tijd om te beslissen of je verder wilt gaan met dit abonnement.

  Financieel Overzicht

  Alleen bij Premium of Pro

  Een online overzicht van al jouw abonnementen is al handig, maar het financiele overzicht geeft een grafisch beeld van jouw kostenverdeling. Hierdoor kan jij goed zien welk abonnement het grootste aandeel heeft in jouw vaste maandlasten.

  Financieel overzicht abonnementen | Contractstatus.nl
  Handige standaard opzegbrieven | Contractstatus.nl

  Opzeggen

  Alleen bij Premium of Pro

  Opzeggen vanuit jouw beheer overzicht kan heel eenvoudig met onze handige opzegbrieven. Jouw gegevens zijn automatisch ingevuld in de opzegbrief en jij hoeft alleen nog maar de brief op te sturen. Wil je liever dat wij de brief voor je opsturen? Dat kan ook, met onze verzorgde opzegservice.

  Prijsvergelijken

  Alleen bij Premium of Pro

  Door abonnementen goed met elkaar te vergelijken en te bekijken wat je wel en wat je niet nodig hebt binnen een abonnement, kan je vele euro's per maand besparen. Met onze prijsvergelijkers kan jij direct bekijken wat de beste aanbieding is voor jou. Er is altijd wel een abonnement dat bij jou past.

  Prijsvergelijkers voor alle type abonnementen | Contractstatus.nl
  Abonnement aanbiedingen op maat | Contractstatus.nl

  Advies op maat

  Alleen bij Premium of PRO

  Als jij wel wat hulp kan gebruiken bij het uitzoeken van het beste abonnement en daar ook vele euro's mee wilt besparen, dan kunnen wij jou helpen door advies op maat te geven. Dit houdt in dat wij contact met jou opnemen als jouw abonnement bijna afloopt en een voorstel doen voor een goede aanbieding.



  Nu aanmelden